Οι βασικοί τομείς σύμπλευσης των κρατών του ΟΟΣΑ

Οι βασικοί τομείς σύμπλευσης των κρατών του ΟΟΣΑ

49
Οι βασικοί τομείς σύμπλευσης των κρατών του ΟΟΣΑ

Τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την τοποθέτησή του στην ετήσια υπουργική σύνοδο του ΟΟΣΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών ανάκαμψης των οικονομιών τους, τα κράτη- μέλη του ΟΟΣΑ θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και προϋπάρχουσες προκλήσεις, που περιορίζουν την αναπτυξιακή δυναμική, ενώ παρουσίασε, ενδεικτικά, κάποιες από τις περιοχές στις οποίες θα επικεντρωθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης που καταρτίζει η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους τομείς της περιβαλλοντικής μετάβασης, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ενίσχυσης των δεξιοτήτων καθώς επίσης και της παραγωγικότητας. Ειδικότερα, ανέδειξε την ανάγκη αύξησης της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ψηφιοποίησης τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, η βελτίωση της αποδοτικότητας της αγοράς εργασίας, μέσω προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτισης πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη από τα κράτη του ΟΟΣΑ.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι η υγειονομική κρίση ανέδειξε και την μεγάλη ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων δημόσιας υγείας. Αναφερόμενος στην Ελλάδα, ο υπουργός σημείωσε ότι πρόσθετες προκλήσεις αποτελούν η ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η διαφοροποίηση της παραγωγικής δομής, η προώθηση της παραγωγικότητας, μέσω επενδύσεων και καινοτομίας, και η αύξηση της απασχόλησης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.