Βραζιλία: Ρεκόρ παραγωγής σιτηρών στον ορίζοντα

Βραζιλία: Ρεκόρ παραγωγής σιτηρών στον ορίζοντα

100
Βραζιλία: Ρεκόρ παραγωγής σιτηρών στον ορίζοντα

Αριθμούς ρεκόρ αναμένεται να καταγράψει η συγκομιδή σιτηρών της Βραζιλίας για τη σεζόν 2020-2021, ξεπερνώντας κατά 4,2% το ρεκόρ της αμέσως προηγούμενης περιόδου, σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο γεωργίας της Βραζιλίας, Companhia Nacional de Abastecimento (Conab).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Conab, η επικείμενη συγκομιδή αναμένεται να αγγίξει τους 268,7 εκατ. τόνους σιτηρών, αύξηση κατά 11 εκατ. τόνους σε σύγκριση με την προηγούμενη συγκομιδή των 257,7 εκατ. τόνων.

Το Conab εκτιμά επίσης ότι η καλλιεργήσιμη έκταση σιτηρών της Βραζιλίας θα επεκταθεί κατά 1,3%, στα 66,8 εκατ. εκτάρια, αύξηση κατά 879.500 εκτάρια σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Ειδικότερα, η παραγωγή φασολιών σόγιας, κύριου εξαγόμενου εμπορεύματος της Βραζιλίας, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στους 133,7 εκατ. τόνους, διατηρώντας τη λατινοαμερικανική χώρα στην πρώτη θέση παγκοσμίως μεταξύ των χωρών που παράγουν σόγια.

Τέλος, η παραγωγή καλαμποκιού της χώρας αναμένεται να φτάσει τους 105,2 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 2,6% σε σχέση με την προηγούμενη συγκομιδή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.