LNG bunkering στην Ιαπωνία: Νέες ανάγκες, νέες συνεργασίες

LNG bunkering στην Ιαπωνία: Νέες ανάγκες, νέες συνεργασίες

95
LNG bunkering στην Ιαπωνία: Νέες ανάγκες, νέες συνεργασίες

Το ιαπωνικό πλοίο «Kaguya» τροφοδότησε στις 20 Οκτωβρίου άλλο πλοίο με LNG (ship-to-ship LNG bunkering), η οποία αποτελεί την πρώτη τέτοιου είδους επιχείρηση στην περιοχή Chubu της Ιαπωνίας.

Το πλοίο, μεταφορικής ικανότητας 3.500 κυβικών μέτρων, ανήκει στη Central LNG Marine Fuel Japan ‒κοινοπραξία μεταξύ των “K” Line, JERA, Toyota Tsusho Corporation και Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK)‒ και ναυπηγήθηκε από την Kawasaki Heavy Industries.

Το «Kaguya» εφοδίασε με LNG το πλοίο μεταφοράς αυτοκινήτων «Sakura Leader», το οποίο διαχειρίζεται η NYK. Παράλληλα το «Kaguya» θα προμηθεύσει επίσης με LNG το πρώτο car carrier καύσης LNG της “K” Line, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στην εταιρεία περί τα τέλη του οικονομικού έτους 2020.

Το LNG αποτελεί το καύσιμο με το οποίο η “K” Line σκοπεύει να υλοποιήσει τη στρατηγική της προς την πλήρη ευθυγράμμιση με τους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει ο ΙΜΟ για το 2030 και το 2050.

image2_3

Φωτό: www.nyk.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.