Νηολόγιο Παναμά: Αύξηση του στόλου εν μέσω δυσμενών συγκυριών

Νηολόγιο Παναμά: Αύξηση του στόλου εν μέσω δυσμενών συγκυριών

88
Νηολόγιο Παναμά: Αύξηση του στόλου εν μέσω δυσμενών συγκυριών

Αύξηση του εγγεγραμμένου του στόλου κατά 284 νεότευκτα πλοία κατέγραψε το νηολόγιο του Παναμά για το H1, δείγμα της ανθεκτικότητάς του εν μέσω των δύσκολων συγκυριών λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ναυτιλιακή Αρχή του Παναμά (AMP), τα εν λόγω πλοία προσέθεσαν 12,3 εκατ. gross tons (GT) στη συνολική μεταφορική ικανότητα του στόλου που φέρει τη σημαία του Παναμά.

Περί τα τέλη Αυγούστου, το νηολόγιο του Παναμά ανέφερε ανάπτυξη του στόλου του κατά 2,1% για το 2020 και συνολική ανάπτυξη κατά 5,5% από τον Ιούνιο του 2019, οπότε ανέλαβε καθήκοντα η νέα διοίκηση της AMP, σύμφωνα με στοιχεία της Clarkson Research Services.

Καταλυτικό παράγοντα για την εν λόγω ανάπτυξη αποτέλεσε η απρόσκοπτη λειτουργία της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορικού Ναυτικού του Παναμά (DGMM) κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για την εξυπηρέτηση των πελατών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.