TradeLens: Η ψηφιακή πλατφόρμα που «ελκύει» γίγαντες των containerships

TradeLens: Η ψηφιακή πλατφόρμα που «ελκύει» γίγαντες των containerships

219
TradeLens: Η ψηφιακή πλατφόρμα που «ελκύει» γίγαντες των containerships

Οι CMA CGM και MSC Mediterranean Shipping Company ανακοίνωσαν την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου την ένταξή τους στο TradeLens, με σκοπό την καλύτερη, αποτελεσματικότερη, πιο έγκυρη και ενοποιημένη επίβλεψη των διαδικασιών logistics για τις μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων τους σε όλο τον κόσμο.

Το TradeLens αποτελεί πλατφόρμα που δημιουργήθηκε συνεργατικά από τις IBM και A.P. Moller-Maersk.

Η ενίσχυση της εν λόγω πλατφόρμας έρχεται μετά την ολοένα αυξανόμενη χρήση ψηφιακών λύσεων από τους πελάτες των εταιρειών. Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του Covid-19, η Maersk αναφέρει ότι οι πελάτες της έχουν σχεδόν τριπλασιάσει τις συναλλαγές τους μέσω της εφαρμογής Maersk App για το 2020, οι οποίες, από 70.000 ανά εβδομάδα για τον μήνα Ιανουάριο, έφτασαν κατά μέσο όρο τις 194.000 ανά εβδομάδα από τον Ιούνιο έως και σήμερα.

Η προσθήκη των CMA CGM και MSC στην εν λόγω πλατφόρμα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον κλάδο των containerships, o οποίος για πολλά χρόνια βασιζόταν στη χρήση χαρτιού για πολλές διαδικασίες, γεγονός που επέφερε αυξημένα κόστη και πολλές γραφειοκρατικές επιπλοκές.

Φωτό: Angelika Warmuth/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.