Ryanair: Μείωση αριθμού πτήσεων

Ryanair: Μείωση αριθμού πτήσεων

166
Ryanair: Μείωση αριθμού πτήσεων

Η Ryanair πρόκειται να μειώσει τις προγραμματισμένες πτήσεις και τη συχνότητα αυτών για τους χειμερινούς μήνες κατά 1/3 λόγω του κύματος ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβάλλονται από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ευρώπης, προβλέπει ότι η χωρητικότητα στις πτήσεις της φέτος τον χειμώνα θα κυμανθεί στο 40% σε σχέση με πέρυσι, μειωμένη κατά 60% σε σχέση με προηγούμενη πρόβλεψη.

Η Ryanair αναμένει 38 εκατ. επιβάτες κατά το οικονομικό έτος έως τις 31 Μαρτίου 2021. Οι προβλέψεις του Σεπτεμβρίου ανέφεραν 50 εκατ. επιβάτες, ενώ πέρυσι υπολογίζονταν σε 149 εκατ. Αυτή η εκτίμηση θα μπορούσε να μειωθεί περαιτέρω εάν τεθούν νέα lockdown και περιοριστούν εκ νέου τα ταξίδια, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Michael O’Leary.

«Ενώ λυπούμαστε βαθιά για τις περικοπές του χειμερινού προγράμματος, αυτές μάς έχουν επιβληθεί από την κακή πολιτική των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων όσον αφορά τα αεροπορικά ταξίδια. Συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε χρονοδιαγράμματα τέτοια ώστε να μπορούμε να λειτουργήσουμε», δήλωσε ο κ. O’Leary. Στόχος της αεροπορικής εταιρείας είναι να «κρατήσει τα αεροσκάφη μας, τους πιλότους μας και το πλήρωμα καμπίνας μας πλήρως απασχολούμενο, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα τις απώλειες θέσεων εργασίας», κατέληξε.

Η αεροπορική εταιρεία θα διατηρήσει έως και το 65% του δικτύου χειμερινών δρομολογίων της, αλλά με μειωμένες συχνότητες. Ένα νέο κύμα ταξιδιωτικών περιορισμών τις τελευταίες εβδομάδες προκάλεσε ελαφρά μείωση των κρατήσεων για τον Οκτώβριο, αλλά κυρίως για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.
Δύο βάσεις της Ryanair στην Ιρλανδία θα κλείσουν, στο Κορκ και στο Σάνον, καθώς επίσης και στην Τουλούζη στη Γαλλία, ενώ σημαντικές περικοπές προβλέπονται για τις βάσεις της σε Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Αυστρία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.