AP Moller-Maersk: Ριζική αναδιάρθρωση και μαζικές απολύσεις

AP Moller-Maersk: Ριζική αναδιάρθρωση και μαζικές απολύσεις

455
AP Moller-Maersk: Ριζική αναδιάρθρωση και μαζικές απολύσεις

Σε ριζική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της αναμένεται να προβεί η AP Moller-Maersk, ενώ στο κάδρο υπάρχουν απολύσεις οι οποίες ενδέχεται να ανέλθουν στους 2.000 εργαζομένους. Την ίδια ώρα, αναθεωρημένες είναι οι εκτιμήσεις σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα για το Q3.

Η δανέζικη εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων είχε ανακοινώσει ήδη από την 1η Σεπτεμβρίου ότι θα προέβαινε σε αναδιάρθρωση, ενώ οι θυγατρικές της Safmarine και Damco θα διακόψουν τη λειτουργία τους. Σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές προχωρά και η θυγατρική της Maersk, Hamburg Sud. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ναυτιλιακός κολοσσός, τα έξοδα της αναδιάρθρωσης, σε συνδυασμό με τις εν λόγω απολύσεις, θα κοστίσουν στην εταιρεία περίπου $100 εκατ.

Θετικές είναι, ωστόσο, οι εκτιμήσεις της εταιρείας σχετικά με τα αποτελέσματα του Q3. Ο διευθύνων σύμβουλος της Maersk, Søren Skou, δήλωσε: «Η AP Moller-Maersk βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο για να παρουσιάσει ισχυρή και σταθερή αύξηση

κερδών για το Q3 σε όλες τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, ιδίως στις υπηρεσίες Ocean & Logistics. O διακινούμενος όγκος φορτίων έχει ανακάμψει ταχύτερα του αναμενομένου, τα κόστη μας παραμένουν υπό έλεγχο και οι ναύλοι έχουν αυξηθεί λόγω της ενισχυμένης ζήτησης. […] Οι εκτιμήσεις για το Q4 είναι πολύ καλές για τους ίδιους ακριβώς λόγους».

Ωστόσο, ο κ. Skou τόνισε πως οι εκτιμήσεις για το 2021 παραμένουν αβέβαιες, κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ το ενδεχόμενο νέου lockdown θα πλήξει τη ζήτηση.

Εν τέλει, το πότε θα υπάρξει ένα εμβόλιο κατά του ιού και φυσικά το πόσο αποτελεσματικό θα είναι θα αποτελέσουν καταλυτικούς παράγοντες για την έκβαση του νέου έτους.

Φωτό: Adam Warzawa/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.