Eξέλιξη-ορόσημο: Το πρώτο πλοίο από ΗΑΕ που πιάνει λιμάνι στη Χάιφα

Eξέλιξη-ορόσημο: Το πρώτο πλοίο από ΗΑΕ που πιάνει λιμάνι στη Χάιφα

308
Eξέλιξη-ορόσημο: Το πρώτο πλοίο από ΗΑΕ που πιάνει λιμάνι στη Χάιφα

Τα πρώτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προερχόμενα από το Ντουμπάι με προορισμό το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ ολοκληρώνουν τα δρομολόγια τους, δημιουργώντας μία νέα πραγματικότητα για τις εμπορικές σχέσεις και διαδρομές στην Μέση Ανατολή.

Το ένα μετά το άλλο, οκτώ εμπορευματοκιβώτια γεμάτα με ηλεκτρονικά είδη, προμήθειες καθαρισμού, σίδερο και πυροσβεστικό εξοπλισμό εκφορτώθηκαν από το MSC Paris, ένα από τα πρώτα πλοία που πραγματοποίησαν το ταξίδι μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Ισραήλ.

Πριν από λίγους μήνες, ένα τέτοιο ταξίδι από το λιμάνι Jebel Ali του Ντουμπάι προς τη βόρεια ισραηλινή πόλη της Χάιφα θα ήταν αδιανόητο.

Ισραήλ και ΗΑΕ υπέγραψαν τον Αύγουστο συμφωνία εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων, θέτοντας το έδαφος για μια δυνητικά κερδοφόρα νέα εμπορική οδό.

Εκπρόσωπος της MSC δήλωσε ότι το MSC Paris ήταν μέρος της υπηρεσίας Indus Express, η οποία προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με προορισμούς σε ινδικά λιμάνια, τη Μεσόγειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.