CMA CGM: Κανονικότητας συνέχεια μετά την κυβερνοεπίθεση

CMA CGM: Κανονικότητας συνέχεια μετά την κυβερνοεπίθεση

150
CMA CGM: Κανονικότητας συνέχεια μετά την κυβερνοεπίθεση

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται και πάλι οι ιστότοποι e-commerce της CMA CGM, καθώς η εταιρεία κατάφερε να επαναφέρει τα συστήματα που αποτέλεσαν τον στόχο κυβερνοεπίθεσης στις 28 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία επαναφοράς των συστημάτων του γαλλικού κολοσσού διήρκεσε δύο εβδομάδες από την εκδήλωση της κυβερνοεπίθεσης, ενώ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το κακόβουλο λογισμικό Ragnar Locker ήταν ο λόγος για τη διατάραξη της ομαλής λειτουργίας των συστημάτων της.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει: «Όλες οι επικοινωνίες από και προς τον όμιλο της CMA CGM, συμπεριλαμβανομένων και των emails, εξαγόμενων αρχείων και ηλεκτρονικών δεδομένων, είναι πλέον ασφαλείς».

Η γαλλική εταιρεία αποτελεί το πιο πρόσφατο θύμα κυβερνοεπίθεσης, με τις Maersk, MSC και Cosco να έχουν πέσει και αυτές θύματα εντός του 2020, ενώ και ο ΙΜΟ δέχτηκε πρόσφατα παρόμοια επίθεση.

Φωτό: Aline Dassel/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.