Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου

Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου

567
Σχεδόν έτοιμο το μεγαλύτερο πλωτό νοσοκομείο του κόσμου

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η ναυπήγηση του μεγαλύτερου πλωτού νοσοκομείου του κόσμου, «Global Mercy», στο Xingang, βόρεια της Κίνας.

Σύμφωνα με τη φιλανθρωπική οργάνωση Mercy Ships, η οποία παρήγγειλε το εν λόγω πλοίο, το «Global Mercy» αναμένεται να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του περί τα τέλη του 2021, μετά την παράδοσή του στην Αφρική.

Το πλωτό νοσοκομείο θα αποτελέσει το δεύτερο κατά σειρά πλοίο τέτοιου είδους της φιλανθρωπικής εταιρείας, με το ήδη υπάρχον «Africa Mercy» να δραστηριοποιείται στην Αφρική από το 2007.

Η Stena RoRo έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και τη σύναψη των συμβάσεων για τη ναυπήγηση του πλοίου. Πέρα από το κινεζικό ναυπηγείο, το εγχείρημα χαίρει και της υποστήριξης αρκετών ευρωπαϊκών, αμερικανικών και ασιατικών εταίρων.

Το πλοίο έχει μήκος 174 μ. και πλάτος 28,6 μ., με μεταφορική ικανότητα έως και 950 ατόμων. Παράλληλα, τα συστήματα εξαερισμού του έχουν διαμορφωθεί ειδικά προς την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εγκατάσταση συστημάτων ηχομόνωσης.

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο και με γερανούς για τη φόρτωση εμπορευματοκιβωτίων με ιατρικές προμήθειες, καθώς το πλοίο θα παραμένει ελλιμενισμένο για μεγάλα διαστήματα.

Το «Global Mercy» θα διαθέτει ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα για Αφρικανούς χειρουργούς, μαιευτήρες, οδοντιάτρους και αναισθησιολόγους, συμπεριλαμβανομένου και ενός εργαστηρίου προσομοίωσης για χειρουργική και μετεγχειρητική περίθαλψη.

Η πρόεδρος της Mercy Ships, Rosa Whitaker, δήλωσε: «Με τον Covid-19 να απειλεί τη σταθερότητα των ήδη εύθραυστων παγκόσμιων υγειονομικών συστημάτων, η ανάγκη για πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Το “Global Mercy” αποτελεί απάντηση στην παγκόσμια έκκληση για την ενίσχυση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης στην Αφρική για τα πιο ευάλωτα άτομα».

Φωτό: www.mercyships.org

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.