Διώρυγα Σουέζ: Αύξηση διελεύσεων πλοίων για το πρώτο εννιάμηνο του 2020

Διώρυγα Σουέζ: Αύξηση διελεύσεων πλοίων για το πρώτο εννιάμηνο του 2020

153
Διώρυγα Σουέζ: Αύξηση διελεύσεων πλοίων για το πρώτο εννιάμηνο του 2020

Συνολικά 14.019 πλοία διέσχισαν τη Διώρυγα του Σουέζ κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, με τις διελεύσεις αυτές να σημειώνουν αύξηση κατά 165 πλοία σε σχέση με την ίδια περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Διώρυγας του Σουέζ, Osama Rabie, σε συνομιλία του με τον Αιγύπτιο πρωθυπουργό, Mostafa Madbouly, κατά την εν λόγω περίοδο τη διώρυγα διέσχισε το μεγαλύτερο containership σε όρους μεταφορικής ικανότητας. Το πλοίο έχει μήκος 400 μ. και πλάτος 61 μ., ενώ κατά την πλεύση του από τη διώρυγα μετέφερε 23.964 εμπορευματοκιβώτια.

Ο κ. Rabie τόνισε πως η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ προσβλέπει στη διέλευση 95 πλοίων την ημέρα έως το 2023, ενώ προτεραιότητα αποτελεί επίσης η αύξηση των πηγών εσόδων της, τα οποία θα επιχειρήσει να αυξήσει επιστρατεύοντας νέες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών, συζητήθηκαν και οι εξελίξεις σχετικά με τη βελτίωση της πλοήγησης των πλοίων κατά μήκος της διώρυγας.

Τέλος, η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ έχει προβεί και στην ανάπτυξη προγραμμάτων για τη διευκόλυνση των κρατήσεων για διελεύσεις πλοίων από διαχειρίστριες εταιρείες, καθώς και την παροχή υπηρεσιών προς ναυπηγεία, διαδικασίες οι οποίες πλέον γίνονται ψηφιακά.

Φωτό: Khaled Elfiqi/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.