Hull-Zeebrugge: το τέλος μιας ιστορικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Hull-Zeebrugge: το τέλος μιας ιστορικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης

370
Hull-Zeebrugge: το τέλος μιας ιστορικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Η εταιρεία P&O Ferries ανακοίνωσε τη διακοπή της σύνδεσης Hull-Zeebrugge, λόγω της ιδιαίτερα μειωμένης επιβατικής κίνησης, απόρροια του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο BBC o ναυτιλιακός ιστορικός Robb Robinson, πρόκειται για μια απόφαση η οποία σίγουρα αποτελεί πληγή για το βρετανικό λιμάνι του Hull, ενώ χαρακτήρισε το άδοξο τέλος του εν λόγω δρομολογίου ως «το τέλος μιας εποχής».

Σύμφωνα με την P&O Ferries, η τακτική γραμμή, η οποία λειτουργεί από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, καθίσταται πλέον ζημιογόνος και αναμένεται να καταργηθεί εντός των επόμενων μηνών. Παράλληλα, δύο από τα πλοία της εταιρείας, το «Pride of York» και το «Pride of Bruges», τα οποία ανακαινίστηκαν πρόσφατα, θα τεθούν εκτός λειτουργίας.

Ο David Hooper, μέλος του Εμπορικού Επιμελητηρίου του Hull and Humber, δήλωσε πως η εν λόγω απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά την επιχειρηματική κοινότητα της περιοχής, ενώ παραδέχτηκε πως, παρά το γεγονός ότι η μεταφορά φορτίων έχει αντισταθεί εν μέρει στις επιπτώσεις του κορονοϊού, ο κλάδος της μεταφοράς επιβατών σίγουρα έχει να αντιμετωπίσει περισσότερες δυσκολίες.

Φωτό: Thibault Vandermersch/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.