Drones για τον έλεγχο εκπομπών από τα πλοία στη Γαλλία

Drones για τον έλεγχο εκπομπών από τα πλοία στη Γαλλία

231
Drones για τον έλεγχο εκπομπών από τα πλοία στη Γαλλία

Το νεοσύστατο Υπουργείο της Θάλασσας της Γαλλίας θα αποστέλλει drones τύπου sniffer στο στενό του Pas-de-Calais, προκειμένου να ελέγχει τις εκπομπές των πλοίων που το διασχίζουν. Τα drones παρέχει η European Maritime Safety Agency (EMSA).

Η χρήση των drones ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να συνεχιστεί για περίπου τρεις μήνες. Τα drones αναχωρούν για την εκάστοτε αποστολή τους από το Περιφερειακό Κέντρο Παρακολούθησης και Διασώσεων (CROSS), Griz-Nez, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως βάση logistics για τα drones και θα οργανώνει τις πτήσεις τους.

Το στενό του Pas-de-Calais αποτελεί τμήμα της Περιοχής Ελέγχου Εκπομπών Θείου (SECA) της Βόρειας Θάλασσας. Ως εκ τούτου, τα πλοία που διασχίζουν την εν λόγω

θαλάσσια περιοχή πρέπει να χρησιμοποιούν καύσιμα που να μην ξεπερνούν το 0,1% σε περιεκτικότητα θείου. Τα ευρήματα των ερευνών των drones θα αναρτηθούν στη βάση δεδομένων RPAS της EMSA, η οποία συνδέεται με την THETIS-EU, ευρωπαϊκή βάση δεδομένων που χρησιμοποιούν οι αρμόδιες αρχές επιθεώρησης των πλοίων.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η EMSA, κάθε πλοίο το οποίο ξεπερνά τις επιτρεπόμενες εκπομπές θα υπόκειται σε περαιτέρω επιθεωρήσεις κατά την προσέγγισή του στο επόμενο λιμάνι. Για τον λόγο αυτόν, όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν ενημερωθεί, προκειμένου να υπάρξει πλήρης συντονισμός και ευθυγράμμιση με το εγχείρημα του γαλλικού Υπουργείου Θάλασσας.

Φωτό: France Air Force

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.