Στα σκαριά οι 3D σχεδιασμοί πλοίων

Στα σκαριά οι 3D σχεδιασμοί πλοίων

733
Στα σκαριά οι 3D σχεδιασμοί πλοίων

Ο ιταλικός νηογνώμονας RINA ανακοίνωσε στις 25 Σεπτεμβρίου ότι υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Shanghai Merchant Ship Design & Research Institute (SDARI), προκειμένου να δημιουργήσει interface με το SDARI 3D Ship Model.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο νηογνώμονας, η εν λόγω συνεργασία αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς την επιβεβαίωση σχεδίων με μορφή 3D, γεγονός που ενισχύει τη δυναμική του σχετικά με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Το SDARI αποτελεί μέλος του China State Shipbuilding Corporation (CSSC), καθώς και ένα από τα μεγαλύτερα ινστιτούτα έρευνας και σχεδιασμού πλοίων της Κίνας. Οι

δραστηριότητες του ινστιτούτου καλύπτουν κάθε βήμα του σχεδιασμού των πλοίων, από τη μελέτη σκοπιμότητας μέχρι και την τελική σχεδίαση. Βασικό στόχο της συνεργασίας με τον RINA αποτελεί η αξιόπιστη και συνάμα γρήγορη ανταλλαγή δεδομένων σχετικά με τον σχεδιασμό των πλοίων, καθώς και η προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και η ελαχιστοποίηση του χρόνου προς έγκριση του εκάστοτε σχεδίου.

SDARI

Στο παρελθόν, η επιβεβαίωση για τον σχεδιασμό κάθε πλοίου γινόταν διαμέσου σχεδίου σε χαρτί, διαδικασία που αργότερα αναβαθμίστηκε στη μέχρι τώρα ψηφιακή σχεδίαση. Ο ιταλικός νηογνώμονας αναφέρει ότι η νέα τρισδιάστατη διαδικασία επιβεβαίωσης του σχεδιασμού των πλοίων αποτελεί ένα επιπλέον βήμα με πολλά οφέλη όσον αφορά την εξοικονόμηση του κόστους που ανακύπτει από αυτές τις διαδικασίες.

Ο RINA προσβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας του με το SDARI, ενώ στα σχέδιά του είναι και η δημιουργία μιας νέας, φιλικής προς τους χρήστες, πλατφόρμας, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι πελάτες του.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.