Καναδάς: Η κυβέρνηση, σύμμαχος της βιομηχανίας πετρελαίου

Καναδάς: Η κυβέρνηση, σύμμαχος της βιομηχανίας πετρελαίου

72
Καναδάς: Η κυβέρνηση, σύμμαχος της βιομηχανίας πετρελαίου

$248 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό του Καναδά αναμένεται να διοχετευτούν για την υποστήριξη της παράκτιας πετρελαϊκής βιομηχανίας της επαρχίας Newfoundland and Labrador.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η κυβέρνηση της χώρας, ο εν λόγω κλάδος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την πανδημία, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν μειώσει σημαντικά τη ζήτηση.

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για τη συντήρηση και τις αναβαθμίσεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής πετρελαίου, αλλά και για τη μείωση των εκπομπών τους, ανέφερε ο Καναδός υπουργός Φυσικών Πόρων, Σέιμους Ορίγκαν.

Η ενίσχυση αυτή έρχεται μετά από εκκλήσεις της βιομηχανίας για φοροαπαλλαγές και οικονομικά κίνητρα που θα πυροδοτήσουν τις επενδύσεις, ενώ δριμεία κριτική δέχτηκε ο Τζάστιν Τριντό από την αντιπολίτευση για το γεγοkanadawνός ότι η κυβέρνηση δεν στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της βιομηχανίας εν μέσω σφοδρής κρίσης.

Η Newfoundland and Labrador αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη επαρχία παραγωγής πετρελαίου του Καναδά. Ωστόσο, η σημαντική πτώση της τιμής πετρελαίου έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση τις παράκτιες πλατφόρμες παραγωγής. Η επαρχία Newfoundland and Labrador, της οποίας η οικονομία βασίζεται στον τουρισμό, στην αλιεία και στο πετρέλαιο, καταγράφει τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στη χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.