Βιετνάμ: Η εκτόξευση των εισαγωγών ζάχαρης από την Ταϊλάνδη, πονοκέφαλος για την...

Βιετνάμ: Η εκτόξευση των εισαγωγών ζάχαρης από την Ταϊλάνδη, πονοκέφαλος για την εγχώρια αγορά

126
Βιετνάμ: Η εκτόξευση των εισαγωγών ζάχαρης από την Ταϊλάνδη, πονοκέφαλος για την εγχώρια αγορά

Έρευνα αντι-ντάμπινγκ σχετικά με τις εισαγωγές ζάχαρης από την Ταϊλάνδη, οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά έξι φορές φέτος, ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου του Βιετνάμ.

Η έρευνα ουσιαστικά ξεκίνησε μετά από έντονες διαμαρτυρίες των εγχώριων παραγωγών του Βιετνάμ για το γεγονός ότι οι Ταϊλανδοί εξαγωγείς «πλημμυρίζουν» την αγορά του Βιετνάμ, έχοντας ως σύμμαχο κρατικές επιδοτήσεις. H Trade Remedies Authority του Βιετνάμ κάνει λόγο, μάλιστα, για ενδεχόμενη καταστροφή της εγχώριας βιομηχανίας ζάχαρης. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε, οι βιετναμέζικες εισαγωγές ζάχαρης από την Ταϊλάνδη έχουν εξαπλασιαστεί κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, στους 950.000 τόνους.

Έξι κορυφαίες εταιρείες παραγωγής ζάχαρης του Βιετνάμ τονίζουν ότι η εκτόξευση των εισαγωγών από την Ταϊλάνδη έχει πλήξει την παραγωγή τους, η οποία το 2020 έχει μειωθεί κατά 33%, στους 800.000 τόνους.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος το Βιετνάμ ήρε τους δασμούς στις εισαγωγές ζάχαρης από χώρες της Ένωσης Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) σε πλήρη συμφωνία με τις δεσμεύσεις του ASEAN Trade in Goods Agreement (ATIGA).

Φωτό: David Chang/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.