ICS: Ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Esben Poulsson

ICS: Ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Esben Poulsson

110
ICS: Ανανέωση της εμπιστοσύνης στον Esben Poulsson

Κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση στις 15 Σεπτεμβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) αποφάσισε την επέκταση της θητείας του Esben Poulsson ως προέδρου του ICS για δύο επιπλέον έτη.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ICS, ο κ. Poulsson, ήδη από το 2016, που βρίσκεται στο τιμόνι, έχει αναλάβει πολλές και σημαντικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Μία από αυτές είναι και η πρόταση προς τον ΙΜΟ για τη δημιουργία ταμείου ύψους $5 δισ., προκειμένου να χρηματοδοτηθούν έρευνες και εγχειρήματα ανάπτυξης carbon-free τεχνολογιών.

Σημαντικό ήταν το έργο του κ. Poulsson και κατά την περίοδο της ανθρωπιστικής κρίσης των αλλαγών πληρωμάτων, καθώς με δικές του πρωτοβουλίες αρκετοί ναυτικοί σταδιακά επαναπατρίστηκαν, ενώ άλλοι, που για αρκετό καιρό παρέμεναν άνεργοι, κατάφεραν να επαναναυτολογηθούν.

Ο κ. Poulsson δήλωσε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε την ανανέωση της θητείας μου για δύο επιπλέον χρόνια. Η πανδημία του Covid-19 καθιστά το 2020 μια χρονιά που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη ναυτιλία».

Ο πρόεδρος του ICS δεν παρέλειψε να θίξει την αδιαφορία των κυβερνήσεων σχετικά με το ζήτημα των αλλαγών πληρωμάτων, ενώ τόνισε πως το ICS θα συνεχίσει να επιτελεί τα καθήκοντά του σε όλους τους τομείς και στα ζητήματα που απασχολούν τη ναυτιλία στο σύνολό της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.