Ναυάγιο πλοίου στις ακτές της Ινδίας

Ναυάγιο πλοίου στις ακτές της Ινδίας

135
Ναυάγιο πλοίου στις ακτές της Ινδίας

Το Σάββατο 26/09 και περίπου στις 21:00 η ινδική Ακτοφυλακή έλαβε ειδοποίηση για εισροή υδάτων στο φορτηγό πλοίο “MSV Krishna Sudama”, περίπου 10 ναυτικά μίλια από την ακτή της Οκά.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν σήμερα Κυριακή 27/09 αξιωματούχοι της ακτοφυλακής της Ινδίας, 12 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν ενώ το πλοίο βυθίστηκε στην Αραβική Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Γκουτζαράτ.

Το πλοίο ξεκίνησε το Σάββατο από το λιμάνι του Μούντρα με κατεύθυνση το Τζιμπουτί, μεταφέροντας στο αφρικανική χώρα ρύζι και ζάχαρη 905 τόνων.

Η έρευνα και η διάσωση ξεκίνησαν άμεσα, με την αρωγή του πλοίου της ακτοφυλακής C-411 από την Οκά, το C-161 από το Μούντρα και το MV Southern Robin όπου έπλεε στην ίδια θαλάσσια περιοχή.

Το πλοίο της ακτοφυλακής C-411 έφτασε στο σημείο και πραγματοποίησε εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή μέχρι να εντοπίσει τη σωστική λέμβο με τα 12 μέλη του πληρώματος που είχαν εγκαταλείψει το φορτηγό πλοίο καθώς αυτό είχε ήδη βυθιστεί.

Φωτό: Indian Coast Guard

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.