BP: Αλλαγή ρότας

BP: Αλλαγή ρότας

89
BP: Αλλαγή ρότας

Τις πρώτες κινήσεις στον κλάδο της υπεράκτιας αιολικής αγοράς πραγματοποιεί ο ενεργειακός κολοσσός BP, συνάπτοντας στρατηγική συνεργασία με την Equinor για τη διαχείριση υπεράκτιων μονάδων στις ΗΠΑ.

Η συμφωνία μεταξύ BP και Equinor ανακοινώθηκε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου και η αξία της ανέρχεται στα $1,1 δισ. Η BP θα προβεί σε αγορά του 50% των υπεράκτιων αιολικών πάρκων Empire Wind και Beacon Wind της Equinor, τα οποία βρίσκονται στα ανοιχτά του Long Island και της Μασαχουσέτης αντίστοιχα.

Η Equinor θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τις εν λόγω εγκαταστάσεις. Αμφότερες οι εγκαταστάσεις θα παρέχουν ενέργεια σε περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά των ΗΠΑ εκάστη, με την παραγωγική ικανότητα της πρώτης να ανέρχεται στα 2 gigawatts (GW) και της δεύτερης στα 2,4 GW.

Η κίνηση της BP για είσοδο στον τομέα της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας αποτελεί μέρος της στρατηγικής του ενεργειακού κολοσσού για μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά 40% έως το 2030.

Τέλος, η στρατηγική συνεργασία της με την Equinor αναμένεται να θέσει τις βάσεις για περαιτέρω μελλοντικές συνεργασίες στον τομέα της αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ.

Φωτό: Christian Charisius/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.