Το International Group of P&I Clubs προειδοποιεί

Το International Group of P&I Clubs προειδοποιεί

323
Το International Group of P&I Clubs προειδοποιεί

Οι σημαντικότεροι αλληλασφαλιστικοί οργανισμοί στον κόσμο δεν θα ασφαλίζουν πλοία που εμπλέκονται στα προγράμματα αγωγών Nord Stream 2 και TurkStream, των οποίων προΐσταται η Ρωσία, εξαιτίας της απειλής αμερικανικών κυρώσεων.

Οργανισμοί που ανήκουν στο International Group of P&I Clubs, συμπεριλαμβανομένων των P&I Clubς της Αγγλίας και της Νορβηγίας, γνωστοποίησαν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου σε εγκύκλιο που εξέδωσαν ότι δεν θα παρέχουν κάλυψη «για οποιαδήποτε δραστηριότητα στην οποία εμπλέκονται ή με την οποία σχετίζονται τα προγράμματα κατασκευής NordStream 2 ή TurkStream».

Στην εγκύκλιο προστίθεται ότι τα μέλη «καλούνται να υπολογίσουν και να μετριάσουν τους κινδύνους από τη σύναψη συμβολαίων με τα προγράμματα κατασκευής Nord Stream 2 ή TurkStream και να επιδείξουν τη μέγιστη επιμέλεια για να αποφύγουν έκθεση σε κυρώσεις ή σε δράσεις επιβολής».

Το International Group of P&I Clubs αντιπροσωπεύει τους 13 κορυφαίους οργανισμούς αλληλοασφαλιστικής κάλυψης πλοίων στον κόσμο και καλύπτει σχεδόν το 90% του παγκόσμιου τονάζ. Όλα τα μέλη του έχουν εκδώσει παρόμοιες εγκυκλίους αναφορικά με τους Nord Stream 2 και TurkStream.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.