Στα σκαριά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Στα σκαριά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

4807
Στα σκαριά το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η ναυπήγηση του νέου κρουαζιερόπλοιου «Wonder of the Seas» της Royal Caribbean, το οποίο αναμένεται να κάνει το θαλάσσιο «ντεμπούτο» του το 2022, παρά την ιδιαίτερα ταραχώδη και αβέβαιη περίοδο που διανύει η βιομηχανία κρουαζιέρας.

Πιο συγκεκριμένα, το πλοίο βρίσκεται σε αγκυροβόλιο από τις 5 Σεπτεμβρίου για τον περαιτέρω εξοπλισμό του.

H ναυπήγηση του εν λόγω κρουαζιερόπλοιου ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2019, συνιστώντας την πέμπτη προσθήκη της Royal Caribbean στη σειρά κρουαζιερόπλοιων «Oasis», η οποία, όπως αναφέρει η εταιρεία, περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα επιβατηγά πλοία στον κόσμο. Μάλιστα, όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Caribbean, Michael Bayley, το «Wonder of the Seas» θα ξεπερνά σε μέγεθος τα προηγούμενα τέσσερα mega-κρουαζιερόπλοια, αποτελώντας το μεγαλύτερο στον κόσμο.

Σημειώνεται ότι αρχικά το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να παραδοθεί το 2021. Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού ήρθε να καθυστερήσει την παράδοσή του κατά ένα έτος.

Αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (Centers for Disease Control) έχουν προχωρήσει σε απαγορεύσεις κρουαζιέρας σε πολλά μέρη του κόσμου μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Σεπτεμβρίου, το μέλλον της βιομηχανίας διαφαίνεται πλέον πιο αισιόδοξο από όσο θα ανέμενε κανείς μερικούς μήνες πριν. Πολλοί είναι οι λάτρεις των ταξιδιών οι οποίοι ανυπομονούν να ταξιδέψουν εκ νέου με πλοία, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ, έχει ήδη καταγραφεί σημαντική αύξηση κρατήσεων για κρουαζιέρες το 2021.

Φωτό: Tannen Maury/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.