Γιατί οι ναυλωτές πιέζουν για μείωση των εκπομπών άνθρακα

Γιατί οι ναυλωτές πιέζουν για μείωση των εκπομπών άνθρακα

180
Γιατί οι ναυλωτές πιέζουν για μείωση των εκπομπών άνθρακα

Σε μείωση των εκπομπών άνθρακα από τις δραστηριότητές του κατά 30% έως το 2030 προσβλέπει ο μεταλλευτικός κολοσσός BHP. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης μεταλλευμάτων παγκοσμίως, στόχος είναι τόσο η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου όσο και η επένδυση σε τεχνολογίες που θα συμβάλουν στη μείωση των εν λόγω εκπομπών.

Η BHP υποστηρίζει τη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία περιλαμβάνει τον περιορισμό της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 2°C και στοχεύει στη μείωσή της, μακροπρόθεσμα, στον 1,5°C.

Όπως αναφέρει η BHP, η ίδια στοχεύει σε μηδενικές εκπομπές έως το 2050, καθώς και στη διατήρηση των εκπομπών από τις δραστηριότητές της κάτω από τα επίπεδα του οικονομικού έτους 2017 έως το 2022.

Η εταιρεία δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τη ναυτιλιακή βιομηχανία για τη μείωση των εκπομπών των πλοίων που μεταφέρουν τα φορτία της κατά 40%.

Τον τελευταίο χρόνο, η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά τους περιβαλλοντικούς της στόχους. Η ίδια αναφέρει ότι τα ορυχεία χαλκού Escondida και Spence στη Χιλή θα λειτουργούν εξ ολοκλήρου μέσω ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της BHP, Mike Henry, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δείξουμε πως επιταχύνουμε τις δικές μας δράσεις και βοηθάμε άλλους να κάνουν το ίδιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Θεωρούμε τους εαυτούς μας υπεύθυνους για την ανάληψη δράσης».

Ο κ. Henry τόνισε, τέλος, πως «οι ενέργειές μας πρέπει να είναι ουσιαστικές και απτές για τη μείωση των εκπομπών. Οφείλουμε να επικεντρωθούμε σε αυτό που μπορούμε να ελέγξουμε μέσα στην επιχείρησή μας και να συνεργαστούμε με άλλους για να τους βοηθήσουμε να μειώσουν τις εκπομπές από τις δραστηριότητές τους»

Φωτό: Shepherd Zhou/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.