Οι διεθνείς κροίσοι της ναυτιλίας

Οι διεθνείς κροίσοι της ναυτιλίας

5568
Οι διεθνείς κροίσοι της ναυτιλίας

Σε 2.095 ανέρχονται οι δισεκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τη φετινή λίστα του Forbes, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί έως τις 18 Μαρτίου.

Πρόκειται για μείωση του εν λόγω αριθμού κατά 58, καθώς η πανδημία του κορονοϊού επηρέασε τα οικονομικά πολλών από τους δισεκατομμυριούχους του 2019, υπενθυμίζοντας πως κανείς δεν εξαιρείται από τις δυσάρεστες επιπτώσεις στην οικονομία.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, εκ των δισεκατομμυριούχων που φιγουράρουν στη λίστα του περιοδικού, το 51% είναι «φτωχότεροι» σε σχέση με πέρυσι, μία ακόμα ένδειξη ότι η πανδημία επηρεάζει ακόμα και τους φαινομενικά «άτρωτους».

Την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κατέχει ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos, ο οποίος προέβη σε πρόσληψη 100.000 εργαζομένων πλήρους και μερικής απασχόλησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκειμένου να αντεπεξέλθει στην ολοένα αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού Microsoft, Bill Gates, ενώ τρίτος έρχεται ο Γάλλος μεγιστάνας και συλλέκτης έργων τέχνης Bernard Arnault, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton SE. Ο κ. Arnault ξεπέρασε φέτος τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Berkshire Hathaway, Warren Buffett.

Σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία και την ευρύτερη εφοδιαστική αλυσίδα, την 74η θέση καταλαμβάνει ο επίτιμος πρόεδρος της Kuehne & Nagel International AG με έδρα το Schindellegi της Ελβετίας, Klaus-Michael Kuehne, ο οποίος έχει μερίδιο 26% στη γερμανική Hapag-Lloyd.

Στην 141η θέση της λίστας του Forbes βρίσκεται ο John Fredriksen, o όμιλος του οποίου διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων στον κόσμο, ενώ ο ίδιος έχει επενδύσει $350 εκατ. στην αεροπορική εταιρεία Norwegian Air.

Τη θέση 208 της λίστας έλαβε ο Rodolphe Saadé και η οικογένειά του, η οποία ηγείται της ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM. Η εταιρεία έχει ετήσια έσοδα $23,4 δισ. και διαχειρίζεται περισσότερα από 500 containerships.

O πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας MSC (Mediterranean Shipping Company), Gianluigi Aponte, και η σύζυγός του, Rafaela Aponte, βρίσκονται στη θέση 230 της λίστας του Forbes. Το ζεύγος Aponte εισήλθε για πρώτη φορά στη ναυτιλιακή βιομηχανία το 1970, ενώ η MSC είναι μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.