Η Sovcomflot στις ρωσικές κεφαλαιαγορές

Η Sovcomflot στις ρωσικές κεφαλαιαγορές

127
Η Sovcomflot στις ρωσικές κεφαλαιαγορές

Η ρωσική Sovcomflot ετοιμάζεται να εισέλθει στο χρηματιστήριο της Μόσχας και να αντλήσει κεφάλαια ύψους $500 εκατ. στην IPO (initial public offering), όπως ενημέρωσε σχετικά η εταιρεία.

Η κίνηση της κρατικής ναυτιλιακής εταιρείας της Ρωσίας έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία και η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot επίσης σχεδιάζει να αντλήσει κεφάλαια μέσω δευτερογενούς δημόσιας προσφοράς μετοχών (secondary public offering ‒ SPO). H Aeroflot επιχειρεί να ξεπεράσει τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τραπεζικές πηγές στο Reuters, η Sovcomflot προβαίνει στην κίνηση αυτή προκειμένου να χρηματοδοτήσει νέα projects και να μειώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις. Η αρχική δημόσια προσφορά της Sovcomflot αναμένεται στις αρχές Οκτωβρίου. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ήδη υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Ρωσία.

Οι παγκόσμιες κεφαλαιαγορές βιώνουν μια άνθηση το τελευταίο διάστημα και, παρά το γεγονός ότι στην Ευρώπη δεν αναμένεται σύντομα κύμα IPOs, στις ΗΠΑ τις επόμενες ημέρες περίπου δώδεκα εταιρείες θα εισέλθουν για πρώτη φορά στο χρηματιστήριο. Πρόκειται μάλιστα για τον μεγαλύτερο αριθμό IPOs από το 2014.

Από την άλλη, οι ρωσικές κεφαλαιαγορές δέχτηκαν ισχυρή πίεση τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο υπό τον φόβο νέων δυτικών κυρώσεων στη Μόσχα.

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.