Emirates: Κρατική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης

Emirates: Κρατική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης

111
Emirates: Κρατική βοήθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης

Η αεροπορική εταιρεία Emirates έχει ήδη λάβει 7,3 δισ. ντιρχάμ ($2 δισ.) από την κυβέρνηση του Ντουμπάι για την αντιμετώπιση των ταμειακών αναγκών της εξαιτίας της πανδημίας, σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Reuters.

Η αεροπορία υπήρξε μία από τις βιομηχανίες που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η Emirates προέβη σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την κρίση.

Η κυβέρνηση του εμιράτου παρείχε 7,3 δισ. ντιρχάμ στην αεροπορική εταιρεία, αφού ο πρίγκιπας του Ντουμπάι τον Μάρτιο υποσχέθηκε την εισφορά διαθεσίμων στην Emirates, όπως αναφέρει το ενημερωτικό δελτίο.

Τον Μάιο, η Emirates δήλωσε ότι σχεδιάζει να προβεί σε αύξηση του χρέους της για να διαχειριστεί τον αντίκτυπο της πανδημίας, ενώ μόνο μέσα στο πρώτο τρίμηνο αυξήθηκε κατά 4,4 δισ. ντιρχάμ.

Τον Αύγουστο, η εταιρεία ζήτησε από το πλήρωμα καμπίνας να λάβει εθελοντικά άδεια άνευ αποδοχών και πηγές ανέφεραν ότι η διαδικασία απολύσεων που ξεκίνησε τον Ιούλιο συνεχίζεται, με περισσότερους υπαλλήλους να απολύονται τον προηγούμενο μήνα.

Φωτό:  Ali Haider/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.