Στρατηγική συνεργασία eBay και UPS

Στρατηγική συνεργασία eBay και UPS

110
Στρατηγική συνεργασία eBay και UPS

Η διαδικτυακή πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών, eBay, σκοπεύει να εντάξει τις υπηρεσίες της εταιρείας μεταφορών UPS στις δραστηριότητές της.

Η συμφωνία αναμένεται να εγκαινιαστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ η πλήρης ένταξη της UPS στην εμπορική πλατφόρμα του eBay αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του μηνός. Αν και η UPS μεταφέρει εδώ και πολλά χρόνια τα εμπορεύματα των χρηστών της eBay, οι πωλητές έπρεπε να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της πρώτης, προκειμένου να τυπώσουν ετικέτες αποστολής.

Η εν λόγω συμφωνία έρχεται να παρακάμψει αυτή τη διαδικασία, καθώς οι πωλητές της πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου θα μπορούν να τυπώνουν τις ετικέτες αποστολής κατευθείαν από την eBay.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η eBay, οι πωλητές προϊόντων θα λάβουν εκπτώσεις στις υπηρεσίες «second-day air and ground» της UPS, ενώ θα έχουν και τη δυνατότητα έκπτωσης ή και εξάλειψης των επιπλέον χρεώσεων παραλαβής των δεμάτων. Επιπλέον, οι πωλητές θα έχουν πρόσβαση σε 85.000 τοποθεσίες παράδοσης της UPS.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η UPS ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ενσωματωθεί σε πλατφόρμες e-commerce οι οποίες αξιοποιούνται από εμπόρους μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να διευρύνει την πρόσβασή της στην καταναλωτική αγορά.

Η συμφωνία με την eBay αποτελεί στρατηγική κίνηση της εταιρείας μεταφορών, προτεραιότητα της οποίας είναι η λήψη μεγαλύτερου μεριδίου της εν λόγω αγοράς.

Φωτό: John G. Mabanglo/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.