Containerships: Θετικών εκτιμήσεων συνέχεια

Containerships: Θετικών εκτιμήσεων συνέχεια

90
Containerships: Θετικών εκτιμήσεων συνέχεια

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις του γαλλικού κολοσσού CMA CGM σχετικά με την ανάκαμψη του κλάδου των containerships για το υπόλοιπο του 2020. Στην πρόσφατη αναφορά των οικονομικών της αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία αναφέρει ότι οι μεταφορές εμπορευματοκιβωτίων θα συνεχίσουν την ανοδική τάση που παρουσίασαν κατά τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, ιδιαίτερα στις τακτικές γραμμές του Ειρηνικού Ωκεανού. Κινητήριοι μοχλοί της ανάκαμψης, σύμφωνα με τη CMA CGM, είναι η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς και η εποχικότητα.

O πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού κολοσσού, Rodolphe Saadé, δήλωσε ότι «παρά την πανδημία του Covid-19, ο όμιλός μας πέτυχε θεαματικά αποτελέσματα κατά το Q2, ενισχύοντας έτσι την οικονομική μας θέση».

Η εταιρεία κατέγραψε κέρδη $136 εκατ. για το Q2, αντισταθμίζοντας τις ζημίες ύψους $109 εκατ. που είχε καταγράψει κατά την ίδια περίοδο του 2019. Τα έσοδά της σημείωσαν πτώση κατά 9% σε σχέση με το 2019, στα $7 δισ., λόγω της υποχώρησης των διά θαλάσσης μεταφορών που επέφερε η πανδημία.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η CMA CGM, η ίδια θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον κλάδο των containerships, ενώ οι εκτιμήσεις της για το Q3 του 2020 είναι ιδιαίτερα θετικές λόγω των αυξημένων ροών εμπορευματοκιβωτίων και της ανάκαμψης των ναύλων.

Φωτό: Ishant Mishra/Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.