Στα ύψη οι εξαγωγές χάλυβα της Ινδίας

Στα ύψη οι εξαγωγές χάλυβα της Ινδίας

107
Στα ύψη οι εξαγωγές χάλυβα της Ινδίας

Oι εξαγωγές χάλυβα της Ινδίας υπερδιπλασιάστηκαν το χρονικό διάστημα μεταξύ Απριλίου και Ιουλίου, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι ετών, κυρίως λόγω των αγορών από την Κίνα, παρά τις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στο Πεκίνο και στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν traders, οι μειωμένες τιμές είχαν ως απόρροια οι Ινδοί πωλητές να μειώσουν το πλεόνασμα αποθεμάτων που είχε δημιουργηθεί ελέω χαμηλής ζήτησης από την πανδημία.

Οι συνολικές εξαγωγές χάλυβα της Ινδίας για το εν λόγω χρονικό διάστημα κινήθηκαν στους 4,64 εκατ. τόνους, με τις Tata Steel Ltd and JSW Steel Ltd να αποτελούν τη μερίδα του λέοντος των πωλήσεων. Από τους 4,64 εκατ. τόνους, οι 1,3 εκατ. τόνοι και 1,37 εκατ. τόνοι κατευθύνθηκαν σε Κίνα και Βιετνάμ αντίστοιχα.

Το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, οι εν λόγω εξαγωγές κινήθηκαν στους 1,93 εκατ. τόνους. Το Βιετνάμ αποτελεί παραδοσιακό εισαγωγέα ινδικού χάλυβα, ωστόσο η ανάδειξη της Κίνας σε επίσης σημαντικό εισαγωγέα αποτελεί έκπληξη, δεδομένων των σχέσεων των δύο χωρών.

Η Κίνα, παρά το γεγονός ότι παράγει χάλυβα σε μεγάλες ποσότητες, στρέφεται στις εισαγωγές, καθώς η κυβέρνηση έχει προωθήσει πακέτα στήριξης των υποδομών προς την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19.

Φωτό: STEFAN SIMONSEN/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.