Πετρελαϊκές και ναυτιλιακές εταιρείες ξανά στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον

Πετρελαϊκές και ναυτιλιακές εταιρείες ξανά στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον

416
Πετρελαϊκές και ναυτιλιακές εταιρείες ξανά στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον

Νέες κυρώσεις εναντίον νομικών και φυσικών προσώπων που εμπλέκονται στην αγορά, στην πώληση και στη μεταφορά πετρελαίου και πετρελαϊκών προϊόντων από το Ιράν επέβαλε πρόσφατα το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, οι κυρώσεις αυτές αφορούν έντεκα εταιρείες και τρία φυσικά πρόσωπα, επικεφαλής αυτών των εταιρειών. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου, οι κυρώσεις επιβεβαιώνουν τη δέσμευση των ΗΠΑ να περιορίσει τους οικονομικούς πόρους του ιρανικού καθεστώτος «που προορίζονται για τρομοκρατικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες».

Οι κυρώσεις επιβλήθηκαν στις εξής εταιρείες: στην ιρανική Abadan Refining Company, στις Zhihang Ship Management Co. Ltd., New Far International Logistics LLC και Sino Energy Shipping Ltd. με έδρα την Κίνα, στην Chemtrans Petrochemicals Trading LLC με έδρα τα ΗΑΕ.

Την ίδια ώρα, η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις στις Zagros Petrochemical Company Petrotech FZE, Trio Energy DMCC, Jingho Technology Co. Limited, Dynapex Energy Limited και Dinrin Limited για την υποστήριξή τους στην Triliance Petrochemical Co. Ltd., η οποία εμπλέκεται στη μεταφορά ιρανικού πετρελαίου.

«Οι κυρώσεις μας θα παραμείνουν σε ισχύ έως ότου το Ιράν αλλάξει συμπεριφορά», καταλήγει η ανακοίνωση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.