Warren Buffett: Οι επενδύσεις στο εμπόριο που προκαλούν εντύπωση

Warren Buffett: Οι επενδύσεις στο εμπόριο που προκαλούν εντύπωση

396
Warren Buffett: Οι επενδύσεις στο εμπόριο που προκαλούν εντύπωση

Σε εξαγορά του 5% καθενός από τα πέντε μεγαλύτερα trading houses της Ιαπωνίας προέβη η Berkshire Hathaway Inc (BRKa.N), συμφερόντων του Warren Buffett. Η επένδυση, η οποία ξεπερνά σε αξία τα $6 δισ., έγινε στις εταιρείες Itochu Corp., Marubeni Corp., Mitsubishi Corp., Mitsui & Co Ltd. και Sumitomo Corp., στις οποίες ο κ. Buffett κατείχε ήδη μερίδιο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εν λόγω κίνηση ερμηνεύεται ως προσπάθεια του ενενηντάχρονου δισεκατομμυριούχου να διαφοροποιήσει το χαρτοφυλάκιό του και να στρέψει τις επενδύσεις του εκτός ΗΠΑ, η οικονομία των οποίων γνώρισε τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 73 ετών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον του κ. Buffett να επενδύσει σε ιαπωνικές εταιρείες προκαλεί έκπληξη και απορία, καθώς η αγορά της χώρας χαρακτηρίζεται από αστάθεια και αποστροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Αναλυτές και εμπειρογνώμονες του θέματος καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η φθηνή αποτίμηση των εταιρειών αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την επιλογή του μεγαλοεπενδυτή.

Φωτό: Larry W. Smith/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.