LPG carriers: Αυξημένο ενδιαφέρον για νεοναυπηγήσεις  

LPG carriers: Αυξημένο ενδιαφέρον για νεοναυπηγήσεις  

142
LPG carriers: Αυξημένο ενδιαφέρον για νεοναυπηγήσεις   

Ο νηογνώμονας DNV GL προέβη στην υπογραφή συνεργασίας με το ναυπηγείο Daehan Shipbuilding Co., Ltd. (DHSC) για την ανάπτυξη και τη ναυπήγηση LPG carriers μικρού μεγέθους. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του DHSC, Seong Jeong, και ο Regional Business Development Manager Korea & Japan του DNV GL, Hwa Lyong Lee, υπέγραψαν την εν λόγω συμφωνία στο γραφείο του νηογνώμονα στην πόλη Μπουσάν της Νότιας Κορέας.

Το project αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2020. Λόγω των υφιστάμενων και ολοένα αυξανόμενων κανονισμών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και λόγω της πρόσφατης αύξησης στη ζήτηση σχιστολιθικού αερίου (shale gas), η ζήτηση για καύσιμα LPG αναμένεται να γνωρίσει και αυτή, με τη σειρά της, ιδιαίτερη άνθηση.

Παράλληλα, οι αυξήσεις που έχουν σημειώσει οι ναύλοι των LPG carriers καθιστούν τη ναυπήγηση τέτοιων πλοίων ιδιαίτερα κερδοφόρα. Αυτοί είναι μερικοί από τους παράγοντες που ωθούν το DHSC στο να στραφεί στα πλοία μεταφοράς LPG.

Από τη μεριά του, ο νορβηγικός νηογνώμονας θα εξετάσει τα σχέδια των εν λόγω πλοίων, έτσι ώστε να βεβαιωθεί ότι αυτά ευθυγραμμίζονται με τα παγκόσμια πρότυπα ναυπήγησης. Συγχρόνως, θα παράσχει τεχνική υποστήριξη στο ναυπηγείο, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Για να καλύψει την αυξημένη ανάγκη μεταφοράς και αποθήκευσης φυσικού αερίου, ο DNV GL εγκαινίασε ένα Gas Carrier Excellence Center, το οποίο συνεργάζεται στενά με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, για να προωθήσει την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών φυσικού αερίου, εφαρμόζοντας καθιερωμένους κανόνες και πρότυπα.

Φωτό: Frauke Feind/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.