Ιράκ: Πώς κυμάνθηκαν οι πετρελαϊκές εξαγωγές του Αυγούστου

Ιράκ: Πώς κυμάνθηκαν οι πετρελαϊκές εξαγωγές του Αυγούστου

89
Ιράκ: Πώς κυμάνθηκαν οι πετρελαϊκές εξαγωγές του Αυγούστου

Περισσότερα από 80 εκατ. βαρέλια αργού εξήγαγε το Ιράκ τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Πετρελαίου της χώρας. Το υπουργείο αναφέρει ότι οι πετρελαϊκές εξαγωγές του Αυγούστου έφεραν έσοδα περισσότερων από $3,5 δισ. στα ιρακινά κρατικά ταμεία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, οι ιρακινές εξαγωγές πετρελαίου για τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού άγγιξαν τα 80,49 εκατ. βαρέλια συνολικά, με τον ημερήσιο μέσο όρο να ανέρχεται στα 2,59 εκατ. βαρέλια. Η μέση τιμή του αργού ανήλθε στα $43,69 ανά βαρέλι τον Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι το Ιράκ, η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου του OPEC+, αναμένεται να προβεί σε μείωση των εξαγωγών της σε μαύρο χρυσό, προκειμένου να καλύψει το χαμένο έδαφος σχετικά με τις προκαθορισμένες περικοπές του OPEC+. Η χώρα αναμένεται να μειώσει τις πετρελαϊκές εξαγωγές της σε λιγότερο από 2,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, όταν υπό κανονικές συνθήκες εξάγει κατά μέσο όρο 3,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

Φωτό: David Mark/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.