Νέος τερματικός εμπορευματοκιβωτίων σύντομα στην Αίγυπτο

Νέος τερματικός εμπορευματοκιβωτίων σύντομα στην Αίγυπτο

99
Νέος τερματικός εμπορευματοκιβωτίων σύντομα στην Αίγυπτο

Μία εκ των κορυφαίων διαχειριστριών εταιρειών λιμένων, η Hutchison Ports, ανακοίνωσε πρόσφατα την υπογραφή μακροχρόνιας συμφωνίας με το Πολεμικό Ναυτικό της Αιγύπτου για την ανάπτυξη και τη διαχείριση ενός νέου τερματικού εμπορευματοκιβωτίων στο Abu Qir.

Η συνολική επένδυση θα ανέλθει στα $730 εκατ. Ο νέος τερματικός θα κατασκευαστεί εντός της ναυτικής βάσης του Abu Qir και θα συνδέεται με έναν αυτοκινητόδρομο διπλής κατεύθυνσης με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας σε κάθε πλευρά προς την Αλεξάνδρεια, καθώς και με το εθνικό οδικό δίκτυο της Αιγύπτου προς το Κάιρο.

Ο νέος τερματικός θα έχει τη δυνατότητα διαχείρισης 2 εκατ. TEUs τον χρόνο, ενώ η πρώτη φάση λειτουργίας του αναμένεται το 2022.

Αναφερόμενος στη συμφωνία, ο κ. Eric Ip, Managing Director της Hutchison Ports, τόνισε ότι η εταιρεία του επενδύει στην Αίγυπτο από το 2005 και πρόσθεσε ότι η εν λόγω αγορά είναι υψηλού ενδιαφέροντος, λόγω του αυξανόμενου πληθυσμού και των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης, που πυροδοτούν μια αύξηση του θαλάσσιου εμπορίου σε containers.

Φωτό: Tom Fisk/Pexels