Φυσικό αέριο: Η αυτάρκεια του Ιράκ περνά από τις ΗΠΑ

Φυσικό αέριο: Η αυτάρκεια του Ιράκ περνά από τις ΗΠΑ

124
Φυσικό αέριο: Η αυτάρκεια του Ιράκ περνά από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράκ, Ihsan Abdul-Jabbar, δήλωσε ότι η χώρα επιχειρεί να αυτονομηθεί στον τομέα παραγωγής φυσικού αερίου. Ως εκ τούτου, οι ιρακινές εισαγωγές φυσικού αερίου από το Ιράν αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και το 2025, έως ότου το Ιράκ κατορθώσει να καλύπτει τις ανάγκες του από την εγχώρια παραγωγή.

Ο κ. Abdul-Jabbar πρόσθεσε ότι τουλάχιστον το 80% των συνολικών projects για την ενίσχυση της παραγωγής φυσικού αερίου της χώρας έχουν ήδη τεθεί σε λειτουργία.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιέζει σημαντικά το Ιράκ να επιτύχει πλήρη αυτάρκεια στον τομέα παραγωγής του φυσικού αερίου, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει στο Ιράν, ένεκα της εμπορικής συνεργασίας του τελευταίου με το καθεστώς Μαδούρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, το Ιράκ ενδεχομένως να μην μπορέσει να αντεπεξέλθει στις αμερικανικές απαιτήσεις, καθώς τόσο η έλλειψη υποδομών όσο και ο χρονικός ορίζοντας επίτευξης του στόχου (2025) αποτελούν, πιθανώς, ανέφικτο στόχο.

Φωτό: Etienne Laurent/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.