Αναγκαία η άμεση δράση για τα περιστατικά πειρατείας στην Ασία

Αναγκαία η άμεση δράση για τα περιστατικά πειρατείας στην Ασία

205
Αναγκαία η άμεση δράση για τα περιστατικά πειρατείας στην Ασία
Φωτό αρχείου

Ψηφιακά συναντήθηκαν εκπρόσωποι ναυτιλιακών και νομοθετικών αρχών από την Ασία, την Αυστραλία και την Ευρώπη στις 25 Αυγούστου. Η τηλεδιάσκεψη διοργανώθηκε από το ReCΑΑP Information Sharing Centre (ISC), με σκοπό την ενίσχυση των μέτρων προστασίας κατά των πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων στα ασιατικά ύδατα.

Κατά την τηλεδιάσκεψη του ReCAAP, οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τα δεδομένα και τις πληροφορίες τους σχετικά με τα πρόσφατα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων σε ύδατα της Ασίας, ενώ προέβησαν σε εκτενείς συζητήσεις για το ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για τον περιορισμό τους.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ReCAAP, Masafumi Kuroki, «είδαμε αύξηση των πειρατικών και ληστρικών επιθέσεων στην Ασία κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου, με 58 καταγεγραμμένα περιστατικά». Ο κ. Kuroki πρόσθεσε πως πρόκειται για ανησυχητική αύξηση, συγκεκριμένα κατά 50%, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, οπότε είχαν καταγραφεί 37 περιστατικά.

Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τις αρχές, οι εκπρόσωποι των οποίων δεσμεύτηκαν να κάνουν το καλύτερο δυνατό προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη και προπάντων ασφαλής διέλευση των πλοίων σε ασιατικά ύδατα.

Φωτό: Simmo Simpson/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.