Ευτυχία ναυτικών: Η Shell επανεξετάζει τις στρατηγικές της

    571
    Ευτυχία ναυτικών: Η Shell επανεξετάζει τις στρατηγικές της

    Ο πετρελαϊκός κολοσσός Shell εγκαινίασε την ιστοσελίδα «Maritime Wellbeing», για τη βελτίωση της ευημερίας και της ψυχικής υγείας των ναυτικών.

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Shell, η έμφαση τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική υγεία των ναυτικών δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα για την καλύτερη απόδοσή τους και την αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση των καθηκόντων τους.

    Κατόπιν διεξαγωγής έρευνας, η Shell εντόπισε πέντε κύρια σημεία τα οποία επηρεάζουν τόσο την αποδοτικότητα όσο και τη γενικότερη ψυχοσωματική υγεία των ναυτικών: η κόπωση, το εργασιακό περιβάλλον, ο ρόλος τους, η κοινωνικοποίηση και η ηγεσία.

    Μέρος του προγράμματος είναι η ολοκλήρωση απλών δραστηριοτήτων από τους ναυτικούς εν πλω, σχεδιασμένων για τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας. Επιπλέον, η ιστοσελίδα παρέχει πρακτικές συμβουλές, εργαλεία και στρατηγικές για την ενίσχυση της ατομικής ευεξίας, καθώς και για τη δημιουργία μιας κουλτούρας αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των ναυτικών.

    Η ιστοσελίδα διατίθεται και σε μορφή εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη έτσι ώστε να καταναλώνει τον ελάχιστο δυνατό αριθμό δεδομένων κινητής τηλεφωνίας κατά τη χρήση, ενώ δεν θα καταλαμβάνει μεγάλο χώρο στη μνήμη των κινητών τηλεφώνων.

    Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.maritimewellbeing.com.

    Φωτό: Adam Warzawa/ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.