Διώρυγα Παναμά: Η συνδρομή για την ανάκαμψη της ναυτιλίας

Διώρυγα Παναμά: Η συνδρομή για την ανάκαμψη της ναυτιλίας

124
Διώρυγα Παναμά: Η συνδρομή για την ανάκαμψη της ναυτιλίας

Σε επέκταση των προσωρινών μέτρων ευελιξίας και διευκόλυνσης των διαχειριστριών εταιρειών πλοίων σκοπεύει να προβεί η Αρχή του Καναλιού του Παναμά (ACP), προκειμένου να συνδράμει στην ανάκαμψη της ευρύτερης ναυτιλιακής βιομηχανίας από τις ισχυρές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ίδια η ACP, τα μέτρα αυτά, που εισήχθησαν τον Μάιο, θα επεκταθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενώ η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατόπιν συζητήσεων με κορυφαίους παίκτες της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο επικεφαλής της Αρχής του Καναλιού του Παναμά, Ricaurte Vásquez Morales, δήλωσε ότι «παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε νωρίτερα φέτος, πιστεύω ότι τόσο το Κανάλι του Παναμά όσο και οι πελάτες μας θα βιώσουν σταθερή ανάκαμψη κατά το οικονομικό έτος 2020-2021. Σημειώνεται ότι το τρέχον οικονομικό έτος για το Κανάλι του Παναμά θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης περιλαμβάνουν προσωρινές αλλαγές στις απαιτήσεις για την υλοποίηση κρατήσεων και την προκαταβολή των τελών κράτησης, όταν αυτή επιβεβαιωθεί.

Ο αριθμός διελεύσεων πλοίων από το Κανάλι του Παναμά αυξήθηκε από 845 σε 933 τον Ιούλιο, ενώ σε παρόμοιους αριθμούς με τον Ιούλιο κυμαίνονται και οι διελεύσεις του Αυγούστου. Η εν λόγω ανοδική τάση είναι απόρροια των ιδιαίτερα αυξημένων διελεύσεων πλοίων από τον ναυτιλιακό διάδρομο Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ-Ασίας.

Φωτό: Steve Barker/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.