Φιάσκο με… πολύ ψηλά πορθμεία στο Σίδνεϊ

Φιάσκο με… πολύ ψηλά πορθμεία στο Σίδνεϊ

328
Φιάσκο με… πολύ ψηλά πορθμεία στο Σίδνεϊ

Φιάσκο άνευ προηγουμένου για τα δέκα νέα πορθμεία που θα εκτελούν πλόες στην πόλη του Σίδνεϊ, καθώς, όπως παραδέχτηκαν αξιωματούχοι της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, τα πλοία είναι αρκετά ψηλά, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μην μπορούν να κάθονται στο ανώτατο κατάστρωμα όταν αυτά διέρχονται από τις γέφυρες Camellia Railway και Gasworks.

Τα πορθμεία, τα οποία ναυπηγήθηκαν στη Σιγκαπούρη και στην Ινδονησία, αναμένεται να εξυπηρετούν το λιμάνι του Σίδνεϊ μέσα στον χρόνο. Τα πορθμεία είναι σχεδιασμένα ώστε οι επιβάτες να απολαμβάνουν από το ανώτατο κατάστρωμα τη θέα της μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας.

Ενώ οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν την εμπειρία του ταξιδιού, εντούτοις θα πρέπει να κατεβαίνουν σε κατώτερα καταστρώματα ή να σκύβουν όταν τα πορθμεία περνούν από τις δύο γέφυρες στον ποταμό Parramatta.

Τα δέκα πορθμεία, τα οποία θα διαχειρίζεται η Transdev, θα ενταχθούν στον στόλο επιβατηγών πλοίων που εκτελούν κυκλικά δρομολόγια από το λιμάνι του Σίδνεϊ στις γύρω περιοχές.

Το φιάσκο με τα πολύ ψηλά πορθμεία αποτέλεσε αφορμή έντονης κριτικής στο πρόσωπο του υπουργού Μεταφορών της Νέας Νότιας Ουαλίας, Andrew Constance, για το γεγονός ότι η Transdev προχώρησε στην εξαγορά ξένης κατασκευής πλοίων.

Tα δέκα πορθμεία θα έχουν μεταφορική ικανότητα 200 θέσεων, ενώ θα διαθέτουν 10 θέσεις στο ανώτατο κατάστρωμα και 18 στο κατώτερο.

Φωτό: Horst Müller/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.