StealthGas: Σε υψηλά επτά ετών η κερδοφορία

StealthGas: Σε υψηλά επτά ετών η κερδοφορία

746
StealthGas: Σε υψηλά επτά ετών η κερδοφορία

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β΄ τρίμηνο του έτους δημοσιοποίησε πρόσφατα η πλοιοκτήτρια εταιρεία StealthGas Inc., επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Χάρης Βαφειάς.

Κατά τους τρεις μήνες έως τις 30 Ιουνίου, η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρεία κατέγραψε έσοδα $36,3 εκατ., αυξημένα κατά $2,2 εκατ. ή 6,5% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της StealthGas, σημαντική αύξηση 20% κατέγραψαν τα έσοδα της εταιρείας από τα χρονοναυλωμένα μικρότερα LPG carriers και τα semi-refrigerated πλοία χωρητικότητας 22.000 κ.μ. έκαστο, απόρροια των υψηλότερων ναύλων.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν στα $8,9 εκατ. έναντι ζημιών $0,2 εκατ. το β΄ τρίμηνο του 2019. Πρόκειται μάλιστα για το καλύτερο τρίμηνο της StealthGas, από άποψη κερδοφορίας, από το α΄ τρίμηνο του 2013.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της StealthGas, Michael Jolliffe, σχολίασε ότι, παρά τις στρεβλώσεις ελέω της πανδημίας, η εταιρεία παρουσίασε ισχυρή οικονομική απόδοση το β΄ τρίμηνο, και μάλιστα την καλύτερη των τελευταίων επτά ετών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συντηρητική στρατηγική της εταιρείας για τις συμφωνίες χρονοναύλωσης για τα πλοία της απέδωσε, καθώς κατάφερε να εξασφαλίσει ναύλους σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε επιδείνωση της αγοράς δεν επηρέασε σημαντικά τη StealthGas, η οποία την ίδια ώρα αύξησε τα κέρδη της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.