Aκόμα στενότερος ο έλεγχος πλοίων από το γραφείο

Aκόμα στενότερος ο έλεγχος πλοίων από το γραφείο

470
Aκόμα στενότερος ο έλεγχος πλοίων από το γραφείο

H γερμανική Hapag-Lloyd και η Intelligent Cargo Systems ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι ήλθαν σε συμφωνία με επίκεντρο την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών αιχμής.

Η εταιρεία διαχείρισης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα «CargoMate» της Intelligent Cargo Systems, η οποία θα επιτρέπει σε αξιωματικούς γέφυρας να ελέγχουν αποδοτικότερα και ασφαλέστερα τις διαδικασίες προσέγγισης και εισόδου στα λιμάνια. Την ίδια ώρα, αυτά θα λαμβάνουν δεδομένα για τη βελτίωση της απόδοσης και της ναυσιπλοΐας των πλοίων που διαχειρίζεται η γερμανική εταιρεία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία Ηapag-Lloyd και Intelligent Cargo Systems εδραιώνει τη θέση της τελευταίας ως ηγέτιδας στην ανάπτυξη τεχνολογιών για τον προγραμματισμό των διαχειριστριών εταιρειών σε ό,τι αφορά τις λιμενικές δραστηριότητες. Μέσω της πλατφόρμας «CargoMate», οι διαχειρίστριες εταιρείες πλοίων έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο τις διαδικασίες προσέγγισης και κατάπλου σε όλα τα λιμάνια του κόσμου.

Φωτό: www.intelligentcargosystems.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.