Αισιοδοξία του Ριάντ για τη ζήτηση πετρελαίου

Αισιοδοξία του Ριάντ για τη ζήτηση πετρελαίου

108
Αισιοδοξία του Ριάντ για τη ζήτηση πετρελαίου

H παγκόσμια ζήτηση για πετρέλαιο αναμένεται να ανέλθει στα προ κορονοϊού επίπεδα έως τα τέλη του έτους, σημείωσε με έναν τόνο αισιοδοξίας ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας, πρίγκιπας Abdulaziz, πριν από την Κοινή Υπουργική Επιτροπή Ελέγχου του OPEC+ στις 19 Αυγούστου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαουδάραβας αξιωματούχος αναμένει η ζήτηση να αγγίξει το 97% του επιπέδου ζήτησης πριν από την έξαρση της πανδημίας.

Στο 97%, επίσης, ήταν το επίπεδο συμμόρφωσης των μελών του OPEC+ στις περικοπές που είχαν συμφωνηθεί για τον Ιούλιο. Νωρίτερα, το Ριάντ είχε εκφράσει τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι άλλα μέλη του Οργανισμού, όπως η Νιγηρία ή το Ιράκ, δεν είχαν προβεί στις απαιτούμενες μειώσεις.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας σχολίασε επίσης ότι η υπερπροσφορά πετρελαίου των προηγούμενων μηνών θα πρέπει να «εκκαθαριστεί» έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το γεγονός ότι τα παγκόσμια αποθέματα έχουν μειωθεί, όπως και η πλωτή αποθήκευση, ενώ η ζήτηση για βενζίνη και diesel εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.