Νέες συνεργασίες με στόχο τη διαχείριση πλοίων

Νέες συνεργασίες με στόχο τη διαχείριση πλοίων

418
Νέες συνεργασίες με στόχο τη διαχείριση πλοίων

Η δανέζικη πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων Norden και η διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων Synergy Group με έδρα τη Σιγκαπούρη δημιούργησαν ένα νέο joint venture για την τεχνική διαχείριση όλου του στόλου δεξαμενόπλοιων της Norden.

Το νέο joint venture θα φέρει την ονομασία Norden Synergy Ship Management (NSSM) και σε αυτό θα συμμετέχουν εξ ημισείας τα δύο μέρη. Η NSSM θα έχει έδρα την Κοπεγχάγη, ενώ θα διατηρεί γραφεία και στην Ινδία. Περίπου 116 εργαζόμενοι της Norden, συμπεριλαμβανομένων ναυτικών, θα μεταφερθούν στο νέο σχήμα, ενώ 25 θέσεις εργασίας θα περικοπούν.

Η Norden ανέφερε ότι η ίδρυση της NSSM αποτελεί μέρος της στρατηγικής της να καταστεί μια «πιο ευέλικτη πλοιοκτήτρια εταιρεία». Παράλληλα αναμένει ότι, μέσω του νέου σχήματος, θα εξοικονομεί περίπου $7-8 εκατ. ετησίως.

«Η Norden προσβλέπει σε μια ευέλικτη προσέγγιση σε ό,τι αφορά την πλοιοκτησία, τόσο εμπορικά όσο και οργανωτικά. Η συνεργασία με τη Synergy επιτρέπει στη Norden να επικεντρώνεται πλήρως στη βελτιστοποίηση των εμπορικών της δραστηριοτήτων, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή, αποτελεσματική και ευέλικτη τεχνική διαχείριση του ιδιόκτητου στόλου της», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Jan Rindbo, CEO της Νοrden.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών δεν είναι η πρώτη, καθώς πέρυσι η Synergy Group ανέλαβε τη διαχείριση του στόλου bulkers της Norden.

Φωτό: Tom Fisk/Pexels

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.