Περού: Οι προοπτικές στην αγορά του LNG

Περού: Οι προοπτικές στην αγορά του LNG

107
Περού: Οι προοπτικές στην αγορά του LNG

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι εξαγωγές LNG του Περού, από το την εγκατάσταση Peru LNG, κοντά στο λιμένα του Pampa Melchorita, για το μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κρατικής εταιρείας του Περού Perupetro, από την εν λόγω εγκατάσταση εξήχθησαν συνολικά έξι διαφορετικά φορτία καυσίμου LNG, συνολικού όγκου 923.103 τόνων. Πρόκειται για αύξηση κατά 27,4% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, όπου από το λιμένα εξήχθησαν πέντε φορτία, συνολικού όγκου 724.858 τόνων.

Από τα έξι εξαγόμενα φορτία του Ιουλίου, τα τρία κατέφτασαν στην Ιαπωνία, τα δύο στην Κίνα, ενώ το τελευταίο φορτίο κατέφτασε στην Ισπανία. Συμπεριλαμβανομένων των φορτίων του Ιουλίου, από τον τερματικό έχουν πλέον εξαχθεί συνολικά 585 φορτία από το 2010, έτος κατά το οποίο το Peru LNG ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Η εγκατάσταση Peru LNG παράγει ετησίως 4,45 εκατ. τόνους LNG και βρίσκεται 170 χιλιόμετρα νότια της Λίμα. Η εγκατάσταση τροφοδοτείται με φυσικό αέριο, μέσω ενός αγωγού 408 χιλιομέτρων, ο οποίος έχει κατασκευαστεί κατά μήκος των Άνδεων.

Φωτό: lloorraa/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.