Αεροπορική βιομηχανία: Έκτακτες λύσεις για έκτακτες καταστάσεις

Αεροπορική βιομηχανία: Έκτακτες λύσεις για έκτακτες καταστάσεις

83
Αεροπορική βιομηχανία: Έκτακτες λύσεις για έκτακτες καταστάσεις

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ινδίας, η IndiGo, φιλοδοξεί να συγκεντρώσει 534 εκατομμύρια δολάρια, εκδίδοντας νέες μετοχές σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητάς της, αφότου η πανδημία του προκάλεσε απώλειες ρεκόρ και μεγαλές περικοπές των θέσεων εργασίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως κατέγραψαν απότομη πτώση των εσόδων λόγω της μείωσης της ζήτησης, καθώς οι κυβερνήσεις επεβάλαν σαφείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Η IndiGo τον περασμένο μήνα ανέφερε την υψηλότερη απώλεια 28,49 δισεκατομμυρίων ρουπιών (382 εκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, ενώ ανέφερε ότι θα μειώσει κατά 10% το προσωπικού της, σύμφωνα με δημοσίευμα του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων.

Η μητρική εταιρεία μεταφορών Interglobe Aviation ανακοίνωσε την έκδοση μετοχών για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 40 δισ. Ρουπιών (534 εκατομμύρια δολάρια).

Η πανδημία έπληξε έντονα την αεροπορική βιομηχανία της Ινδίας, η οποία είχε σημειώσει τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Εξάλλου, ο IATA προειδοποίησε τον περασμένο μήνα ότι η παγκόσμια εναέρια κυκλοφορία δεν θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία έως το 2024, ένα χρόνο αργότερα από προηγούμενη πρόβλεψη.

Άλλοι Ινδικοί αερομεταφορείς όπως η GoAir και η SpiceJet αγωνίζονται επίσης για τη διαχείριση των οικονομικών τους και διαπραγματεύονται εκ νέου συμβάσεις με ιδιοκτήτες αεροσκαφών.

Φωτό: Vivek Doshi/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.