Equinor: Aλλαγή στρατηγικής προς μια περιβαλλοντικά φιλικότερη εποχή

Equinor: Aλλαγή στρατηγικής προς μια περιβαλλοντικά φιλικότερη εποχή

85
Equinor: Aλλαγή στρατηγικής προς μια περιβαλλοντικά φιλικότερη εποχή

Το διορισμό νέου Διευθύνοντος Συμβούλου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, o ενεργειακός κολοσσός Equinor.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Equinor, νέος Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο Anders Opedal, ο οποίος θα αναλάβει και επισήμως τα καθήκοντά του από τις 2 Νοεμβρίου, αντικαθιστώντας τον εδώ και 40 χρόνια προκάτοχό του Eldar Saetre.

Με το διορισμό του κ. Opedal, ο νορβηγικός κολοσσός προσβλέπει στην επιτάχυνση της διείσδυσής του σε ένα «modus operandi», πιο επικεντρωμένο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η εταιρεία αναφέρει, ότι ο νέος της Διευθύνων Σύμβουλος έχει την απαραίτητη εμπειρία, καθώς και τις γνώσεις για να οδηγήσει την Equinor στη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σημειώνεται ότι ανάλογες πρωτοβουλίες σχετικά με ένα περιβαλλοντικά φιλικότερο ενεργειακό περιβάλλον, έχουν λάβει και άλλοι ενεργειακοί κολοσσοί, όπως η BP και η ENI, οι οποίοι σύμφωνα με το Reuters, έχουν δεσμευτεί να μειώσουν ριζικά την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Equinor, Jon Erik Reinhardsen, δήλωσε ότι «η Equinor βρίσκεται σε φάση σημαντικών αλλαγών, καθώς ο κόσμος πρέπει να λάβει σημαντικές δράσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Ο κ. Reinhardsen, τόνισε επίσης ότι οι προσδοκίες της εταιρείας από το νέο της Διευθύνων Σύμβουλο, είναι η διεύρυνση των ενεργειακών οριζόντων της, γεγονός που θα αυξήσει την αξία των μετοχών της εταιρείας, για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Φωτό: Jonne Sippola/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.