Τα λιμάνια της Φλόριντα στο έλεος της πανδημίας 

Τα λιμάνια της Φλόριντα στο έλεος της πανδημίας 

432
Τα λιμάνια της Φλόριντα στο έλεος της πανδημίας 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Florida Ports Council, η πανδημία του κορονοϊού, έχει επιφέρει απώλειες 169.000 θέσεων εργασίας στον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο, καθώς και οικονομικές ζημίες 23 δισ. δολαρίων στις λιμενικές δραστηριότητες της πολιτείας της Φλόριντα.

Το Συμβούλιο αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις για το 2020  κάνουν λόγο για εξαιρετικά μειωμένο διακινούμενο όγκο υγρών, ξηρών φορτίων και εμπορευμάτων σε containers από το λιμάνια της Φλόριντα.

Ως εκ τούτου, το Florida Ports Council, προέβη σε αποστολή επιστολής προς το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, κάνοντας έκκληση για οικονομική αρωγή προς το ναυτιλιακό κλάδο, ο οποίος έχει πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού. Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Florida Ports Council, Doug Wheeler, ανέφερε στην επιστολή, ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια οικονομική βοήθεια για την ενίσχυση της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των λιμένων της πολιτεόας, κάτι που πλέον καθίσταται αναγκαίο, αφού χρειάζονται κεφάλαια για τη διατήρηση του εργατικού δυναμικού που απασχολείται στον ευρύτερο κλάδο.

Στην επιστολή προς το Κογκρέσο ο κ. Wheeler ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα λιμάνια της Φλόριντα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για το εμπόριο της χώρας και αποτελούν διεθνείς πύλες για αγαθά που είτε εισάγονται είτε εξάγονται από την πολιτεία.

Τέλος έκανε έκκληση προς το Κογκρέσο να ψηφίσει νομοθεσία με την οποία θα παρέχονται οικονομικές ελαφρύνσεις και στο ναυτιλιακό κλάδο, όπως συνέβη για τις υπόλοιπες βιομηχανίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.