Shell: Συμφωνίες ναύλωσης για έξι LNG Carriers 

Shell: Συμφωνίες ναύλωσης για έξι LNG Carriers 

512
Shell: Συμφωνίες ναύλωσης για έξι LNG Carriers 

Σε επέκταση του υπό ναύλωση στόλου της κατά έξι πλοία μεταφοράς LNG, προέβη ο ενεργειακός κολοσσός Shell. Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Shell υπέγραψε τρεις ξεχωριστές συμφωνίες, με τις εταιρείες Knutsen LNG, Korea Line Corporation, καθώς και την ICBC Financial Leasing. Η κάθε συμφωνία περιλαμβάνει τη ναύλωση δύο διαφορετικών νεότευκτων πλοίων μεταφοράς LNG.

Τα 174.000 κυβικών μέτρων πλοία μεταφοράς LNG, θα ναυπηγηθούν από τα Hyundai Heavy Industries και Hyundai Samho Heavy Industries. Σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της Shell Shipping & Maritime, Grahaeme Henderson, «τα πλοία θα επιφέρουν μείωση των εκπομπών άνθρακα κατά 60% σε σχέση με τα πλοία μεταφοράς LNG του 2004, τα οποία διέθεταν ατμοστρόβιλους. Η Shell επιθυμεί να εξαλείψει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι και το 2050 ή νωρίτερα και πλοία σαν και αυτά αποτελούν έναν από τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε τις εκπομπές από τις δραστηριότητές μας».

Η παράδοση των εν λόγω πλοίων αναμένεται να ξεκινήσει σταδιακά, από τα μέσα του 2023.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.