Βραζιλία: φρενίτιδα πετρελαϊκών εξαγωγών αλλά και περιορισμένα κέρδη

Βραζιλία: φρενίτιδα πετρελαϊκών εξαγωγών αλλά και περιορισμένα κέρδη

125
Βραζιλία: φρενίτιδα πετρελαϊκών εξαγωγών αλλά και περιορισμένα κέρδη

Διπλασιασμό σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, σημείωσαν οι βραζιλιάνικες εξαγωγές πετρελαίου για το μήνα Ιούλιο σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων MercoPress. Πιο συγκεκριμένα, από τη λατινοαμερικανική χώρα εξήχθησαν 8,19 εκατ. τόνοι τον Ιούλιο, σημειώνοντας σημαντική ετήσια αύξηση εάν αναλογιστεί κανείς ότι τον Ιούλιο του 2019 εξήχθησαν μονάχα 3,76 εκατ. τόνοι πετρελαίου.

Η ποσότητα πετρελαίου που μεταφέρθηκε από τα λιμάνια της Βραζιλίας τον Ιούλιο, αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη για το 2020, πίσω από αυτή του Μάϊου, όπου εξήχθησαν συνολικά 8,4 εκατ. τόνοι. Η Βραζιλία είχε προβεί σε ενίσχυση των πετρελαϊκών της εξαγωγών προς την Ασία, ήδη από το πρώτο μισό του 2020. Ενδεικτικά, η βραζιλιάνικη εταιρεία Petrobras κατάφερε να αυξήσει τις αποστολές πετρελαϊκών φορτίων του Q2 προς τα κράτη της Ασίας κατά 65,4% σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο του 2019, όπως αναφέρει το MercoPress.

Ωστόσο, παρά τις εν λόγω αυξήσεις, τα έσοδα από τις εξαγωγές πετρελαίου της χώρας σημείωσαν ελάχιστη αύξηση, της τάξεως του 14,7%, στα 1,78 δισ. δολάρια. Κύρια αιτία, αποτελεί η σημαντική μείωση της τιμής του πετρελαίου, απόρροια της πανδημίας του κορονοϊού.

Φωτό: Bea_marques/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.