Το Βατικανό προσεύχεται για τους ναυτικούς 

    141
    Το Βατικανό προσεύχεται για τους ναυτικούς 

    Την υποστήριξή του προς τους ναυτικούς εν μέσω των δύσκολων καιρών που διανύουν, εξέφρασε μέσω βίντεο ο Πάπας Φραγκίσκος. Το βίντεο αναρτήθηκε στο Pope’s Worldwide Prayer Network, πρωτοβουλίας για την ανάδειξη των δυσκολιών που βιώνει η ανθρωπότητα παγκοσμίως.

    Στο βίντεο, ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί όλη τη χριστιανική κοινότητα να προσευχηθεί για τους ναυτικούς σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η εργασία των οποίων έχει καταστεί πρόσφατα ακόμη πιο δύσκολη απ’ ότι ήταν προηγουμένως. Ακόμη, θέλησε να εκφράσει την υποστήριξή του και στις οικογένειες των ναυτικών, οι οποίες βιώνουν από τη δική τους πλευρά τις δυσάρεστες επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

    Όπως δήλωσε στο βίντεο ο Πάπας Φραγκίσκος,«η ζωή των ναυτικών, των αλιέων και των οικογενειών τους είναι πολύ δύσκολη, κάποιες φορές (οι ναυτικοί) είναι θύματα καταναγκαστικής εργασίας ή μένουν πίσω σε απομακρυσμένα λιμάνια».

    Ακόμη, σχετικά με τον αλιευτικό κλάδο, ο Πάπας ανέφερε πως «ο ανταγωνισμός της βιομηχανικής αλιείας, σε συνδυασμό με το ζήτημα της μόλυνσης (του θαλάσσιου περιβάλλοντος), κάνει τη δουλειά των αλιέων ακόμη πιο περίπλοκη.

    Τέλος, αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του έργου των ναυτικών ο Πάπας τόνισε πως χωρίς αυτούς πολλά μέρη του πλανήτη θα αντιμετώπιζαν επισιτιστική κρίση.

    Φωτό: GIUSEPPE LAMI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.