Στ. Χατζηγρηγόρης: η διάκριση ως καλύτερος Μάνατζερ της χρονιάς

Στ. Χατζηγρηγόρης: η διάκριση ως καλύτερος Μάνατζερ της χρονιάς

3605
Στ. Χατζηγρηγόρης: η διάκριση ως καλύτερος Μάνατζερ της χρονιάς

Τα βραβεία «Ευκράντη» που διοργανώνουν κάθε χρόνο τα Ναυτικά Χρονικά, με την αρωγή και τη στήριξη του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη, απονεμήθηκαν για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά την Τετάρτη 22 Ιουλίου. Η σεμνή τελετή απονομής έλαβε χώρα σε έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού, ειδικά προσαρμοσμένο στους υγειονομικούς κανόνες της εποχής, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη.

Το Βραβείο Ευκράντη 2019 Καλύτερου Μάνατζερ απονεμήθηκε στον κ. Σταύρο Χατζηγρηγόρη,  ex- Managing Director της Maran Gas Maritime Inc. και επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τεχνικών ∆ιευθυντών Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών (MARTECMA).

Ο Σταύρος Χατζηγρηγόρης

Ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης έχει επιτύχει να αναδειχθεί σε μία από τις πλέον αξιοσέβαστες και νηφάλιες φωνές της ελληνικής ναυτιλίας. Χάρη στην επιστημονική και τεχνική του επάρκεια, τη βαθιά γνώση της ναυτιλιακής βιομηχανίας, τον επαγγελματικό του ζήλο, τις ηγετικές του ικανότητες και έχοντας ως αρχή το «leading by example», έχει επιτύχει να αναδειχθεί σε παράδειγμα προς μίμηση για τα μέλη της ναυτιλιακής κοινότητας εντός αλλά και εκτός εθνικών συνόρων.

Ο Σταύρος Χατζηγρηγόρης, με καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της ελληνικής αλλά και της διεθνούς ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης παραλαμβάνει το αγαλματίδιο Ευκράντη από τον κ. Κωστή Φραγκούλη, πρόεδρο της Franman.
Ο κ. Σταύρος Χατζηγρηγόρης παραλαμβάνει το αγαλματίδιο Ευκράντη από τον κ. Κωστή Φραγκούλη, πρόεδρο της Franman.

Η σταδιοδρομία του Σταύρου Χατζηγρηγόρη στον κλάδο της ναυτιλίας ξεκίνησε το 1977 με εργασία στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Το 1981, μετά τη θητεία του σε ναρκαλιευτικό του Πολεμικού Ναυτικού, προσελήφθη στη θέση του αρχιμηχανικού (superintendent engineer) στην εταιρεία Anangel Shipping Enterprises S.A., τη μοναδική τότε εταιρεία του Αντώνη Αγγελικούση.

Το 1992 θα ιδρυθεί η Maran Tankers Management Inc., μια θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Εταιρειών Αγγελικούση, με ευθύνη τη διαχείριση των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς πετρελαίου του ομίλου. Καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της νεοσύστατης εταιρείας θα αναλάβει ο Σταύρος Χατζηγρηγόρης και θα παραμείνει σε αυτή τη θέση έως το 2014.

Τον Ιούλιο του 2003 θα αναλάβει νέα καθήκοντα, αυτά του διευθύνοντος συμβούλου της Maran Gas Maritime Inc., μιας νέας εταιρείας με ευθύνη τη διαχείριση των πλοίων μεταφοράς LNG και LPG του ομίλου.

Ο Σταύρος Χατζηγρηγόρης έχει παρακολουθήσει σπουδές στο University of Strathclyde (Management of Ship Operations), στο University College London (B.Sc. degree in Naval Architecture and Ocean Engineering), καθώς και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (M.Sc. degree in Marine Engineering).

Τα τελευταία χρόνια, o Σταύρος Χατζηγρηγόρης υπηρετεί την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και από τη θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τεχνικών ∆ιευθυντών Ελληνικών Ναυτιλιακών Εταιρειών (MARTECMA).

Περισσότερες πληροφορίες για τον Σταύρο Χατζηγρηγόρη, αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός βραβείου

αρχείο λήψης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.